KONSTRUKÍV LAPOK

Építő jelleggel


Falemezek szerkezeti célokra

Nemzetközi tanulmányok mind gazdasági, mind környezetvédelmi szempontból nagyszerű jövőt jósolnak a fának, amelyet számos érvvel is alátámaszthatunk.

Az összes építőanyag közül a fának vannak a legelőnyösebb mutatói, amely a súly és a terhelhetőség viszonyát illeti. Ennek köszönhető, hogy faépítményeket különösen nehéz helyeken is lehet emelni, mint például hegyháton vagy emeletes építményeken. Ez a leggyakrabban választott építőanyag, mikor kevés energiát igénylő és ún. passzív házakról van szó. Ugyanakkor nem csak házépítésre, hanem homlokzatok és az egész belső tér kialakítására is ideális, bútorok készítésétől válaszfalak kialakításáig, mindenre használható.

Számtalan előny
Sokan a klimatikus tulajdonságai miatt döntetnek a fa mellett, a kellemes felületi hőmérséklete, valamint a hőmérséklet- és páratartalom-kiegyenlítő képessége miatt. Mindemellett kellemes az illata, meleg érzetet ad, higiénikus, elasztikus, antisztatikus, elnyeli a káros anyagokat, robosztus és jó akusztikát kölcsönöz a helyiségnek.

A faépítmények klímája mérhetően jobb és nem is gondolnánk, hogy a fával berendezett helyiségek milyen jó hatással vannak az emberre. A fűtés költségét csökkenti, a jó közérzetet fokozza.

Összegezve: a fa jó hatással van az emberi közérzetre és egyben az egészségre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza ...

 
 
 
   
 
-----